Informare privind schema de ajutor de stat pentru compensarea pretului la combustibil 2022

În atenția operatorilor economici

Publicăm aici comunicatul emis de ARR referitor la noua schemă de ajutor de stat privind compensarea creșterii prețului la combustibil.

Operatorii de transport pot consulta aici, setul de instructiuni pentru sistemul informatic de administrare a schemei de ajutor de stat, disponibil la urmatorul paragraf.

Sistemul informatic de administrare a schemei de ajutor de stat instituita prin H.G. nr. 667/2022 poate fi accesat aici.

ATENTIE: Pentru a putea beneficia de masura ajutorului de stat, potrivit informarii transmise de catre Ministerul Finantelor cu nr. 585537/22.06.2022, operatorii de transport au obligatia deschiderii contului de forma 50.70.93 "Disponibil al operatorilor economici pentru compensarea cresterii pretului la combustibil, conform H.G. nr. 667/2022." la unitatea trezoreriei statului in a carei raza operatorul de transport isi are domiciliul fiscal.

Legislație
  • H.G. nr. 667/2022 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea creșterii prețului la combustibil pentru alimentarea motoarelor, ca urmare a conflictului armat din Ucraina, precum și modificarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 370/2021 privind organizarea și funcționarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.